Cresterea economica este estimata pentru primul semestru la 6,5%, dupa un avans de 6% in primele trei luni, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "In primul trimestru, o pondere mult peste PIB s-a inregistrat la investitiile staine. O crestere semnificativa a avut loc si la numarul de salariati, mai ales in Bucuresti si in judetele Sibiu, Brasov, Timisoara", a spus Vosganian la reuniunea anuala reprezentantilor comerciali ai Romaniei in strainatate.
Anticipatiile ministrului Economiei si Finantelor plaseaza dinamica PIB cu aproape un punct sub cresterea economica inregistrata in primul semestru de anul trecut, cand economia a urcat in termeni reali cu 7,4%. Autoritatile romane estimeaza pentru acest an un nivel a PIB de 390 de miliarde de lei, corespunzator unei cresteri economice de 6,5%.
Anul trecut, cresterea economica fost de 7,7%.Pe de alta parte, ministrul a mai spus ca deficitul comercial in crestere semnificativa determina accentuarea soldului negativ al contului curent, care va fi acoperit in mare masura de banii trimisi de romanii din stainatate, estimati la 5-6 miliarde de euro pentru acest an.