Compania Volvo Cars a anuntat luni ca recheama la service aproximativ 158.000 de vehicule comercializate in intreaga lume. Dupa cum informeaza site-ul Ameinfo.com, motivul acestei decizii este existenta unei posibile defectiuni la frana de mana.
Reprezentantii constructorului suedez au precizat ca masinile care ar putea prezenta acest defect sunt din modelele Volvo S40 si V50, produse in 2004, 2005 si prima parte a anului 2006. Problema este legata de slabirea cablurilor la frana de mana, care afecteaza performantele de franare ale vehiculului. Potrivit unei surse din cadrul companiei, au existat unele cazuri in care masina a plecat de pe loc, desi avea motorul oprit si frana de mana trasa. Aceste incidente nu s-au soldat insa cu victime.
Christer Gustafsson, purtator de cuvant al Volvo Cars, a declarat ca, din cele 158.000 de masini rechemate la service, numai 21.800 se afla in prezent in Suedia. Restul au fost comercializate in special pe pietele din Statele Unite, Marea Britanie si Germania. El a precizat ca deja au fost trimise instiintari proprietarilor masinilor cu posibile probleme, care va trebui sa se prezinte la service pentru verificarea franei de mana. Costurile interventiilor urmeaza sa fie suportate de Volvo.