Afaceristul Viorel Catarama a afirmat, pentru Inpolitics, ca, din informatiile si analizele pe care le detine, incepand cu luna septembrie, actuala guvernare va da drumul unei serii consistente de masuri menite sa creeze romanilor impresia revenirii bunastarii de dinaintea crizei.
"Ma refer in primul rand la reluarea spectaculoasa a creditarii de catre banci, nefiind exclus sa se ajunga din nou chiar si la celebrele credite doar cu buletinul. E vorba de o actiune care va angrena toate bancile de la noi si care, probabil, e pregatita din timp pentru acel moment. Pe de alta parte, se va recurge la majorari de pensii si salarii ale bugetarilor, chiar daca se va recurge la banii FMI pentru acest lucru si, nu in ultimul rand, se vor lansa din nou obligatiuni de stat pentru a se atrage bani din exterior. Totul va fi facut pentru stimularea puternica a consumului si pentru nasterea iluziei ca ce a fost mai rau a trecut, gratie eforturilor actualei guvernari. Personal, sunt convins ca se vor arunca pe masa, in numele acestei strategii, sume impresionante de bani, adunate din timp", afirma Catarama.
Afaceristul mai spune ca pentru PDL este crucial sa procedeze astfel, fiind singura strategie pe care o mai poate aplica pentru a recupera procentele din sondaje.