Agentiile de presa informeaza: Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat marti o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, mentionand ca PSD este dispus sa participe la dezbateri pe fond, alaturi de Guvern si de Banca Nationala a Romaniei, cu privire la bugetul de stat pe 2012. Scrisoarea lui Victor Ponta este postata pe blogul PSD cu titlul: "Acceptati solutiile mediului economic de creare de locuri de munca!"

Scrisoare deschisa
In atentia domnului Emil Boc, premier al Romaniei si presedinte al PDL
Domnule prim-ministru,
Am remarcat cu stupoare declaratiile purtatorului de cuvant al partidului pe care il conduceti, care a calificat in mod neserios niste propuneri facute de USL ca fiind "delir populist". Aceste propuneri se refera la reducerea CAS, a TVA, precum si a cheltuielilor cu bunuri si servicii - ca alternativa la masurile actuale, precum si ca solutie de relansare economica, de creare de locuri de munca si de atragere de mai multe fonduri la buget.
Stiti, sunt convins, ca aceste masuri nu sunt doar propuneri ale Uniunii Social Liberale, ci sunt masuri de bun-simt despre care au vorbit, in repetate randuri, si analisti si comentatori economici respectati in Romania, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si ai investitorilor din tara noastra. Ele nu sunt solutii ideologice, ci pasi corecti, necesari pentru relansarea pietei interne si pentru stimularea intreprinderilor pentru a crea noi locuri de munca. De altfel, chiar saptamana trecuta, Consiliul Investitorilor Straini a facut public un comunicat in care a sustinut inca o data aceste propuneri. In aceste conditii, mesajul venit dinspre echipa dumneavoastra este cu atat mai socant, pentru ca el transmite intregii economii un semnal negativ, nu doar pentru ca nu sunt acceptate solutiile propuse, dar si pentru ca sunt catalogate ca fiind "populiste".
1. Va solicit, ca presedinte al PDL, dar si ca prim-ministru al Guvernului, sa va exprimati un punct de vedere cu privire la solutiile noastre, dar si cu privire la masura in care va asumati calificativele purtatorului dvs de cuvant.
2. Vreau sa reiau, prin aceastra scrisoare deschisa, invitatia pe care v-am adresat-o inca din iunie, in calitate de copresedinte al USL, prin care ne aratam disponibilitatea de a participa la dezbateri pe fond, alaturi de Guvernul pe care il conduceti si de Banca Nationala, cu privire la bugetul de stat pe 2012. In lipsa unui larg acord cu privire la viitorul buget, credem ca economia romaneasca va avea de suferit, pentru ca se va ajunge in situatia adoptarii, din nou, a unor legi importante nesustinute de societate, neintelese de catre mediul economic si foarte putin legitime. Sigur, propunerile despre care vorbim (reducerea CAS, a TVA, precum si a cheltuielilor cu bunuri si servicii) pot atrage mai multe fonduri la buget in masura in care sunt insotite de stoparea risipei bugetare produse in prezent, prin proiecte care nu creeaza de fapt nici locuri de munca, nici bunastare si nici relansare economica decat pentru o zona privilegiata a clientelei politice, asa cum se constata din majoritatea semnalelor pe care si presa le comunica in ultima vreme.
Suntem in continuare convinsi ca, pentru a preveni o situatie si mai dificila in anul care va veni, este nevoie atat de dialog si respect (din partea puterii pe care o conduceti catre restul societatii), cat si de deschidere fata de solutiile profesioniste pe care vi le oferim si noi, dar si mediul economic din Romania.
Va multumesc
Victor Ponta
Presedinte PSD, Copresedinte USL