Romania Libera informeaza: A inceput modernizarea Pietei Progresul

Luni au demarat lucrarile de modernizare a Pietei Progresul, acesta fiind cel de-al patrulea complex agro - alimentar din Sectorul 4 care intra intr-un amplu proces de reamenajare, modernizare si extindere.
Situat pe amplasamentul fostei Piete Progresul, noul complex va avea un regim de inaltime de P+1+Parcare Supraterana, insumand o suprafata de aproximativ 11.000 m². Proiectul prevede si construirea a 250 de locuri de parcare supraterana, care sa deserveasca noul complex comercial, dar care va rezolva si problema parcarilor din zona. Astfel, dupa finalizarea activitatilor comerciale din piata, pe timpul noptii, aceasta va functiona ca o parcare de resedinta.
La parter va fi amenajat un spatiu destinat comercializarii legumelor si fructelor, in special de catre producatori, in care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parterul cladirii vor fi amenajate spatii comerciale, o hala de carne, o hala de branzeturi, o hala de peste si grupuri sanitare.
La etaj vor fi amplasate 100 de spatii pentru comercializarea produselor nealimentare, precum: imbracaminte, incaltaminte, obiecte de uz casnic si birouri in care isi vor desfasura activitatea reprezentantii Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4. De asemenea, tot la etaj va fi amenajata o zona de relaxare, in care vor functiona restaurante tip fast food si o cafenea.
Lucrarile de construire vor fi finalizate in luna august 2012.