Romanii au renuntat la ciorba si tocanita in favoarea semipreparatelor si a dulciurilor, comenteaza un post de televiziune de stiri. Anual, se mananca mii de tone de biscuiti, saratele si floricele de porumb, iar consumul este in crestere, potrivit unui post de televiziune. Estimarile companiilor producatoare arata ca anul acesta vanzarile de snack-uri vor fi mai mari cu cel putin 15%. In topul preferintelor se situeaza biscuitii sarati si chipsurile, care au o pondere de aproape 55% din totalul vanzarilor.Anul trecut, pe piata romaneasca s-au vandut peste 4.600 de tone de chipsuri, cu 35% mai mult comparativ cu anul 2005.
Potrivit unor studii, piata chipsurilor se situeaza anual la aporape 40 de milioane de euro. Specialistii sutin ca in curand ne-am putea compara cu grecii, care mananca anual un kilogarm si jumatate de chipsuri pe cap de locuitor.
In ceea ce priveste dulciurile, romanii sunt mari iubitori de napolitane, dar si de biscuiti dulci. Anual, romanii mananca peste 10.000 de tone de napolitane, din care aproximativ 70% sunt fara glazura. (D.E)