EVZ.ro informeaza: Sorin Ovidiu Vantu isi vrea Realitatea inapoi
Confruntarea dintre Ghita si SOV se poarta atat pe cale juridica, cat si in forta, cu bodyguarzi care scartaie nervos bolizi prin curtea televiziunii.
Disputa pe Realitatea TV se ascute. Actiunile din ultimele zile, marca Sorin Ovidiu Vantu, indica faptul ca acesta doreste sa recastige controlul asupra televiziunii "cedate" pe termen de 5 ani managerului Asesoft, Sebastian Ghita. Iar ultima dintre ele, interventia in forta, cu bodyguarzi, la sediul Realitatea TV s-a consumat duminica dupa-amiaza.
Unele voci sustin ca SOV ar fi incercat sa stopeze dezvaluirile WikiLeaks, desi telegramele se aflau deja in posesia mai multor institutii media. Altele - ca ar fi fost aleasa ziua respectiva deoarece duminica, in redactie, sunt foarte putini angajati.

Negocieri cu mascatii "la usa"

Oricare ar fi fost motivele alegerii zilei, actiunea in forta a lui SOV a fost una menita sa intimideze. Initial, firma de paza angajata de managerul Ghita nu i-a permis accesul lui Vantu in sediul televiziunii. In cele din urma, SOV a ajuns la "negocieri" cu Sebastian Ghita, dar nu inainte ca acesta din urma sa cheme politia si Detasamentul de Interventie Rapida.