Guvernul a suplimentat lista birourilor vamale autorizate sa permita intrarea, iesirea si tranzitul produselor purtatoare de accize, la solicitarile unor firme, ca o masura de reducere a costurilor de transport si a perioadei de stationare in punctele de control pentru trecerea frontierei.
Printr-o hotarare aprobata in ultima sedinta, pe aceasta lista au fost incluse birourile vamale Calafat, Portile de Fier I si Nadlac.
Surse din Ministerul Finantelor Publice sustin ca biroul vamal Calafat a fost inclus pe lista in special la cererea unui mare producator de automobile romanesc si a fost justificata prin numarul mare al exporturilor de autoturisme. Biroul vamal Portile de Fier I a fost inclus pe lista si la propunerea marilor companii petroliere, cu export spre fosta Iugoslavie, in scopul reducerii perioadei de stationare in punctele de trecere a frontierei, au precizat sursele citate.
In privinta includerii pe lista a biroului vamal Nadlac, decizia s-a bazat si pe considerentul ca punctul vamal corespondent din Ungaria permite vamuirea produselor accizabile.
Conform legii, intrarea, iesirea si tranzitul produselor purtatoare de accize sunt permise numai prin birourile vamale autorizate in acest sens.