Taxa de licenta pentru acordarea dreptului de utilizare a frecventelor radio in benzile de frecvente 3600-3657 MHz si 3700-3757 MHz este egala cu echivalentul in lei a 7.500.000 euro. Conform unei Hotarari de Guvern, aprobata miercuri, taxa de licenta se va achita o singura data, integral, in termen de 30 de zile de la desemnarea castigatorilor procedurii de selectie competitiva organizata de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
In urma organizarii procedurii de selectie, vor fi acordate doua licente de utilizare a frecventelor radio, in benzile de frecvente 3600-3657 MHz, respectiv 3700-3757 MHz. Prin scoaterea la licitatie a celor doua benzi de frecvente, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei incurajeaza furnizarea, catre populatie, de retele publice de comunicatii electronice si de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si a introducerii sistemelor BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de banda larga).
Implementarea sistemelor Broadband Wireless Access la nivel national va contribui la dezvoltarea comunicatiilor electronice de banda larga, la asigurarea accesului la servicii de banda larga in regiunile defavorizate, sarace sau indepartate, la stimularea utilizarii platformelor multiple pentru oferirea continutului informational, precum si la utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio pentru servicii de banda larga.