Agentiile de presa informeaza: Ponta: USL voteaza bugetul pe 2012 daca va contine 10 masuri propuse de opozitie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi la Craiova ca USL va vota in Parlament bugetul de stat pe 2012 daca Guvernul accepta cele zece propuneri formulate de opozitie.
Ponta a afirmat ca USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci masuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, si cinci masuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.
Cele cinci masuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuala, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, mentinerea surselor de finantare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflatiei.
Celelalte cinci masuri anuntate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, suspendarea programului PNDI de "investitii cu destinatie strict politica", interdictia ca Fondul de rezerva al prim-ministrului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati locale pe criterii politice, pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si asigurarea cotelor de cofinantare la proiectele europene.
"USL este dispus si sa voteze bugetul pe 2012 daca discutiile sunt fructuoase. Deocamdata nu am primit niciun raspuns la scrisoarea pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem in situatia extrem de ciudata, dar specifica guvernarii actuale, ei acuza opozitia ca nu vrea sa colaboreze, dar noi trimitem scrisori si ne prezentam propunerile", a declarat Ponta.