Cronica Romana informeaza : USL acuza minciunile Puterii in privinta absorbtiei fondurilor europene
Intalnirea reprezentantilor Uni¬unii Social Liberale (USL) cu membrii delegatiei Fondului Mo¬netar International, Bancii Mon¬diale si Comisiei Europene era necesara in conditiile in care USL se pregateste pentru a guverna, de anul viitor, a declarat, recent, pre¬sedintele Partidului Social De¬mocrat (PSD), Victor Ponta.
"Opozitia este unita, suntem practic in ultimul an inainte de alegeri si probabil ca suntem in ultimul an al actualei guvernari. Din acest moment, USL nu-si mai putea permite sa nu fie profund interesata de ceea ce inseamna perspectiva economico-financiara a Romaniei in 2012 si in perioada urmatoare, perioada in care foarte probabil vom fi noi la guvernare", a afirmat Ponta.
Potrivit acestuia, si reprezentantii FMI, BM si CE sunt interesati ca orice schimbare politica ce se va produce anul viitor in Romania sa nu insemne "o impredictibilitate si o instabilitate economica si fiscala".
Reprezentantii USL i-au informat pe membrii delegatiei FMI, BM, CE ca si-au prezentat proiectul de program economic si ca au propus presedintelui Traian Basescu formarea unui comitet anticriza - Putere, Opozitie si Banca Nationala a Romaniei - care sa stabileasca de acum ceea ce trebuie facut pentru economie, pentru a fi mai bine pregatiti in eventualitatea unor noi crize economice si financiare. Ponta a anuntat ca USL a ridicat cinci probleme printre care programul national de dezvoltare a infrastructurii prin care patru miliarde de euro ar urma sa fie cheltuiti anul acesta si anul urmator "pentru interese electorale" ingreunand pana la anul datoria publica a Romaniei cu inca 2,5% din PIB. "Am mai discutat despre datoriile Guvernului Boc rezultate din procese pierdute in instanta cu magistrati, profesori si alte categorii de functionari publici pe care Gu¬vernul vrea sa le amane pentru 2013. Am spus, in numele USL, ca exista intentia si capacitatea profesionala de a sprijini Guvernul actual referitor la absorbtia fondurilor structurale. Ne-am facut datoria sa spunem ca Guvernul ne cam minte si vorbeste de 10%, am aflat cifrele reale, este vorba de 3% grad de absorbtie", a adaugat Ponta.