Grupul austriac Uniqa a incheiat, luni, preluarea asiguratorului Unita de la Vienna Insurance Group (VIG), intrucat a obtinut toate aprobarile necesare, si a devenit al patrulea mare jucator de pe piata romaneasca de asigurari generale. "Achizitia Unita marcheaza un pas major pentru noi in strategia de expansiune in Europa de Est. Romania, stat cu circa 22 de locuitori, este una dintre cele mai mari si cu cele mai ridicate ritmuri de dezvoltare din regiune", a declarat directorul general al Uniqa, Konstantin Klien.
Uniqa a anuntat, vineri, ca va incheia preluarea Unita imediat dupa ce va primi toate aprobarile finale necesare si va finanta tranzactia printr-o majorare de capital cu aproape 10%, la 131,673 milioane euro. "Vom discuta planurile de dezvoltare a Unita cu managementul local in urmatoarele zile si vom analiza strategia ideala pentru utilizarea potentialul ridicat de crestere. In pozitia de noi proprietari ai Unita, vom acorda o atentie speciala cooperarii stranse cu Raiffeisen Bank, ca parte din colaborarea noastra din aceasta regiune", a precizat Klien.
Unita este o companie de asigurari infiintata in anul 1990, care are o cota pe segmentul politelor generale din Romania de circa 6,5%. Compania are circa 850 de angajati si peste 550.000 de clienti. Vanzarile sunt realizate prin intermediul unei retele de 41 de sucursale, peste 7.000 de agenti si prin 260 de brokeri si companii de leasing.