Directia Generala a Finantelor Publice Bihor urmeaza sa regularizeze impozitul pe venitul anual platit de persoanele fizice in anul 2007, pana la sfarsitul lunii septembrie.
Stabilirea si regularizarea impozitului pe venitul anual cu platile anticipate efectuate de contribuabilii persoane fizice in cursul anului 2007 se va face pe baza deciziilor de impunere anuala emise pana la data de 30 septembrie 2008. Prin procesarea "Declaratiilor privind veniturile realizate", rezulta trei posibilitati, bihoreni contribuabili sa aiba datorii, Fiscul sa aiba de restituit bani catre contribuabili, sau sa se fi achitat suma corecta, incadrandu-se la "diferente de impozit "zero". Deciziile de impunere anuala cu diferente de impozit "zero, pentru veniturile realizate prin cedarea folosintei bunurilor nu se transmit prin posta contribuabililor, ci se comunica acestora prin publicitate, prin afise pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Oradenii care in urma regularizarii vor trebui sa plateasca diferente vor avea la dispozitie 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza majorari de intarziere. Si Fiscul are termen 60 de zile pentru a restitui bani in cazul in care oamenii au platit mai mult. Prioritari vor fi cei carora li se vor returna banii prin virament bancar, iar pentru cei care nu au lasat niciun numar de cont sau de card la Fisc, banii vor fi returnati prin posta, in cazul in care sumele care trebuie restituite sunt cuprinse intre 5 si 150 de lei. Daca suma care trebuie returnata este de pana la 5 lei, banii se vor inapoia doar la cererea expresa a contribuabilului sau se vor deduce din urmatorul impozit. Diferentele de restituit mai mari de 150 de lei se restituie in numerar de catre unitatile de trezorerie la data comunicata conform programarii.
Pentru informatii suplimentare privind restituirea diferentelor de impozit pe venit, bihorenii pot contacta compartimentul de asistenta a contribuabililor din cadrul unitatilor fiscale de domiciliu.