De la deschiderea hipermarketului din Oradea, actionarii PIC nu prea au motiv de bucurie. Desi modul de prezentare a marfii este foarte bun, iar preturile sunt la multe produse mai mici decat la concurenta, angajamentele fata de furnizori si prestatorii de serviciu scartaie.
Nici pana la ora actuala, conducerea PIC nu a obtinut de la Primaria Oradea autorizatie pentru statii, autorizatii necesare pentru stationarea mijloacelor de transport ale PIC pe traseele pe care circula pentru transportul clientilor.
Cei de la Compartimentul Trafic Rutier si Circulatie din cadrul Primariei ne-au comunicat ca nu i-a contactat nimeni de la hipermarket pentru a solicita autorizatii.
De suferit, au de suferit insa soferii, pentru ca ei opresc in asa-zisele statii, iar daca sunt prinsi de Politia Rutiera, sunt amendati.
"Un coleg al nostru a patit-o, a primit amenda de 4 milioane de lei si acum se teme ca nu-si va recupera banii de la firma", ne-a declarat unul dintre soferii PIC.
Mai grav este ca firmele cu care PIC colaboreaza pentru transportul persoanelor, ai caror patroni sunt administratori la unele societati din Baile 1 Mai, nu si-au primit banii pentru serviciile prestate.
Deschiderea oficiala a PIC Oradea a avut loc pe 22 noiembrie 2007, transportatorii fiind platiti doar pentru primele doua saptamani de lucru.
In urma cu mai bine de o saptamana, patronii respectivi au fost chemati de conducerea hipermarketului la sediul din Oradea. In loc sa li se plateasca serviciile prestate, li s-a comunicat ca trebuie sa mai astepte.
Dragos Stancu, reprezentantul PIC Pitesti, ne-a declarat ca nu este obligatia PIC de a obtine autorizatie de statii in Oradea. "Avem contract cu doi furnizori locali care ne asigura transportul, ei sa obtina autorizatia. In ce priveste plata transportatorilor, nu cred ca este treaba dumneavoastra. Avem un contract intre firme si este problema noastra. Am sa vorbesc totusi cu patronii sa vedem cum vom trata situatia creata la Oradea, voi ridica si problema soferilor care sunt amendati sau vor fi amendati", a conchis reprezentantul PIC.