e-politic.ro informeaza : Italienii il compara pe Traian Basescu cu Adolf Hitler
Presedintele Traian Basescu este atacat extrem de dur intr-un ziar al universitarilor italieni. Seful statului este acuzat ca adora sa "isi biciuiasca poporul" si ca transfera toate sacrificiile pe umerii claselor sociale cele mai sarace. Mai mult, Traian Basescu este vazut ca un personaj nationalist si fascist, fiind comparat de altfel, intr-un trucaj foto, cu Adolf Hitler.
Publicatia giornaleitaliano.info sustine ca Traian Basescu "s-a calat pe rolul de lider nationalist" si ca doreste astfel sa distraga atentia cetatenilor de la chestiuni mult mai grave. "Traian Basescu a inceput sa schimbe tactica pentru a induce cetatenii in eroare si a-i face sa isi mute atentia de la chestiuni mult mai grave. Asadar, acum s-a calat pe rolul de lider nationalist si a inceput sa faca declaratii despre trecutul Romaniei. A negat ca Ion Antonescu (maresal nationalist, aliatul lui Hitler in al Doilea Razboi Mondial) ar fi fost vinovat pentru Holocaustul evreilor din Romania, apoi s-a declarat nationalist si a facut declaratii impotriva Rusiei, incercand astfel sa speculeze mai vechile frustrari ale romanilor impotriva vecinilor de la Est", scrie publicatia italiana.

Giornaleitaliano.info precizeaza si ca Traian Basescu este pentru multi doar un fascist, care promoveaza nationalismul pentru a ramane la putere. "Intreaga istorie a lui Basescu ne confirma ca acesta este un om politic gata oricand de a face orice pentru a ramane la putere. Pentru multi, Basescu nu e altceva decat un fascist, implicat acum in promovarea cotidiana a nationalismului extrem in scopul prezervarii puterii", afirma ziaristii italieni.

Biciuirea poporului

Publicatia italiana se refera si la masurile economice luate de Traian Basescu, afirmand ca seful statului a devenit unul dintre cele mai nepopulare personaje din Romania. "Traian Basescu a gestionat criza economica transferand toate sacrificiile pe spatele claselor sociale cele mai sarace. Sustinator al unui capitalism agresiv, adorand sa isi biciuiasca poporul pe care il acuza ca e lenes si, prin urmare, de aceea ii e greu sa supravietuiasca muncind intr-un singur loc, Basescu a devenit unul din cele mai nepopulare personaje din Romania. A inchis spitale si scoli acuzand profesorii si medicii de falimentarea sistemului, un sistem pe care chiar el il guverneaza de ani buni. In schimb, Traian Basescu pare ca stie foarte bine cum sa se mentina la putere", se arata in articolul din giornaleitaliano.info, care se incheie cu o poza in care Traian Basescu este transformat in Adolf Hitler.