Privatizarea celor trei filiale la care Electrica mai detine pachetul majoritar de actiuni nu este posibila mai devreme de 2007, tinand cont de calendarul legislativ care trebuie respectat, a declarat ieri ministrul Economiei, Codrut ßeres.
"Raportul de privatizare a celor trei companii (intocmit de consultantul Rothschild - n.r.) va fi gata in septembrie, conform calendarului. Mai trebuie elaborata si aprobata hotararea de guvern privind privatizarea, astfel ca nu se poate realiza tot procesul mai devreme de 2007", a spus ßeres.
Directorul general al companiei Electrica, Nicolae Coroiu, a declarat recent ca prima oferta angajanta pentru cele trei filiale de distributie neprivatizate, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud, ar putea fi depusa chiar la sfarsitul acestui an. Potrivit acestuia, cele trei companii ar putea fi scoase la vanzare la pachet, iar finalizarea privatizarii este prevazuta pentru 2007.
Reamintim ca patru dintre filialele Electrica au trecut in proprietate privata in perioada 2004-2005, fiind preluate de Enel, care a achizitionat Electrica Banat si Electrica Dobrogea, compania ceha CEZ (Electrica Oltenia) si grupul german E.ON (Electrica Moldova).
In ceea ce priveste Electrica Muntenia Sud, al carei proces de privatizare a fost castigat la inceputul lui iunie de Enel, ßeres a declarat recent ca actul normativ privind aprobarea tranzactiei va fi prezentat Guvernului la inceputul lui august. (M.C.I.)