Majoritatea top managerilor din economie vad insa iesirea din recesiune in prima parte a anului viitor, cei mai optimisti fiind reprezentantii companiilor de servicii medicale, in timp ce sentimentul pesimist este puternic reprezentat in randul directorilor din imobiliare, constructii, FMCG, acestia vazand depasirea crizei la finele anului 2010, potrivit unui studiu Deloitte Romania.
"Sectorul bancar, nu numai in Romania, dar si la nivel global, a fost mai lovit decat alte sectoare, iar eu cred ca, asa cum Bursa anticipeaza o revenire a economiei, si bancile - care au fost sub presiunea globala ca ar avea nevoie de capital, de provizioane - intrevad o revenire mai rapida.
Un trimestru mai slab, cum a fost primul trimestru al acestui an, nu cred ca o sa mai vedem. Se observa asta inclusiv din comportamentul clientilor, sunt mai relaxati, mai dornici sa continue proiecte, dupa ce, in primele doua luni ale anului, cererea era extrem de redusa", a declarat Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.
Asteptarile managerilor privind evolutia pe timp de criza difera de la un sector la altul.