Autoritatile romane si Erste Bank au convenit sa prelungeasca cu trei luni data-limita pentru finalizarea privatizarii BCR, stabilita initial pentru 21 iunie, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
Potrivit unui comunicat din partea Erste Bank, finalizarea tranzactiei de preluare a BCR este asteptata a avea loc pana la finalul lunii iulie a acestui an. Vladescu a mai spus ca motivul il reprezinta raspunsul Concurentei privind ajutorul de stat in cazul Bancorex. "Raspunsul, care trebuie sa vina atat de la Consiliul Concurentei, cat si informal, de la Bruxelles, presupune niste proceduri care nu vor permite, din punct de vedere al termenelor legale, incheierea procesului pana la 21 iunie. Partile au convenit o prelungire de pana la trei luni, procesul putand fi incheiat in orice perioada inainte de 21 septembrie", a explicat Vladescu.
Ministrul Finantelor a aratat ca toate celelalte preconditii, inclusiv legea privatizarii si toate autorizatiile necesare, au fost indeplinite.
Dupa primirea raspunsului de la Consiliul Concurentei, va fi convocata adunarea gene-rala extraodinara a BCR, pentru modificarea statutului bancii, respectiv eliminarea prevederii ca unele decizii sa fie aprobate cu o majoritate de 75%.
Consiliul Concurentei a initiat la inceputul lui mai analiza cu privire la ajutorul de stat in cazul fostei banci Bancorex, dupa ce a primit notificarea de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. (S.M.)