Locuitorii Craiovei care detin masini inmatriculate in alte tari (Bulgaria, Anglia, Italia etc.) ori au domiciliul in alte localitati, dar vin zilnic in Banie vor putea sa plateasca taxa de parcare la valoarea de 40 de lei pe an. "Pentru cetatenii care au masinile inregistrate in evidentele fiscale ale municipiului Craiova exista o singura varianta: taxa de parcare de 40 de lei pe an. Cei care nu au insa masinile inregistrate in evidenta noastra vor putea sa opteze intre una dintre cele trei variante: 40 lei/an/vehicul, 15 lei/luna sau 1 leu/zi", a declarat Sorin Marcu, directorul Directiei de Impozite si Taxe Craiova.
Cu privire la termenul de plata, acesta va fi, de regula, 31 martie, pentru anul in curs, dupa aceasta data calculandu-se majorari de intarziere celor care au masinile inregistrate in evidentele fiscale ale municipalitatii. Taxa nu se plateste precum rovinieta, pe un an de la data achitarii, ci pe un an fiscal, adica de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
"In cazul in care autovehiculul este dobandit ori instrainat in cursul unui an sau este inscris ori radiat din evidenta fiscala in aceasta perioada, taxa se recalculeaza, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care a survenit modificarea, pentru a reflecta perioada din an pentru care taxa se datoreaza", a spus Marcu.