Trecerea unui client la un alt operator de telecomunicatii fara renuntarea la numarul sau de telefon va fi tarifata cu 11 euro in cazul companiilor de telefonie mobila si cu 13 euro pentru furnizorii de telefonie fixa, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran. "Nivelul acestor cheltuieli a fost stabilit ca medie a tarifelor practicate in alte state europene unde portabilitatea este operationala", a spus Seful Autoritatii Nationale pentru Comunicatii). Orice utilizator va putea, incepand de marti, 21 octombrie, sa treaca la un alt operator de telefonie mobila pastrandu-si numarul, in cel mult 10 zile de la data instiintarii in scris a furnizorului actual.
Reprezentantul Vodafone Romania, Mihai Tarniceanu, director asociat al departamentului Reglementari de Afaceri, a anuntat ca operatorul va suporta, integral, pana la finele anului, cheltuielile clientilor care solicita portarea numerelor din alte retele.
Reprezentantii celorlalti operatori au reiterat ca portabilitatea numerelor de telefon va creste concurenta pe piata de profil si s-au aratat optimisti cu privire la impactul acestei masuri asupra portofoliului de clienti.