Compania Tarom isi va orienta activitatea in urmatorii doi ani catre destinatii externe de nisa, unde sunt prezente comunitati mari de romani si nu exista concurenta puternica din partea marilor companii aeriene, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. "Un prim pas al acestei strategii consta in deschiderea, la sfarsitul lui aprilie, a unei curse catre Barcelona. Tarom urmareste astfel intrarea pe un segment de nisa si acoperirea unor destinatii cu un potential foarte ridicat", a afirmat Dobre.
Pe de alta parte, premierul Calin Popescu-Tariceanu a solicitat companiei Tarom sa analizeze in ce conditii ar putea opera zboruri regionale catre tarile vecine cu care nu exista conexiuni directe in acest moment, cu mentiunea ca aceste curse trebuie sa fie profitabile.
"Vreau ca Tarom sa se dezvolte, sa devina o companie prospera. Romania are interesul sa aiba o companie aeriana care sa fie un jucator puternic. Sunt gata sa va sprijin pentru a deveni o companie puternica", a afirmat primul-ministru in cadrul unei intalniri cu conducerea Tarom, care a avut loc saptamana aceasta.
ßeful Executivului a precizat ca sustine dezvoltarea mediului de afaceri autohton si expansiunea companiilor romanesti in regiune, iar pentru investitori va fi mai usor sa-si dezvolte afacerile in tarile balcanice, daca ar avea zboruri regionale. De asemenea, Tariceanu a solicitat reprezentantilor Tarom sa identifice o strategie de dezvoltare pentru rutele europene, avand in vedere integrarea Romaniei in UE si implicit cresterea traficului de pasageri.
Compania Tarom, care se afla in subordinea Ministerului Transporturilor, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 250 de milioane de dolari si un profit de trei milioane de dolari.
Compania isi va extinde flota in acest an prin achizitia a doua avioane Airbus A318 cu 100 de locuri, urmand ca anul viitor sa fie receptionate doua aeronave similare, in urma unui contract incheiat in 2004.
Tarom detine o flota compusa din 18 aeronave, din care 2 avioane Airbus 310-325, 5 aeronave Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700 si 7 avioane ATR 42-500.