Compania Tarom infirma declaratiile potrivit carora pretul biletelor de avion se va scumpi de la 1 iulie. Intr-un comunicat din partea companiei aeriene se arata ca decizia de a reduce comisionul de baza de la 7% la 1% nu va conduce la scumpirea biletelor de avion cu pana la 100 de euro pe bilet. Potrivit comunicatului, tarifele practicate de Tarom sunt adaptate in permanenta realitatilor existente pe piata de profil, iar ele vor evolua in functie de cererea si de oferta de existente pe piata.
Reactia Tarom vine ca urmare a unei declaratii a presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu, care arata ca pretul biletelor de avion se va majora cu sume cuprinse intre 20 si 100 de euro ca urmare a reducerii de la 1 iulie a comisionului acordat de compania Tarom agentiilor de turism.
Lucia Morariu calcula ca, daca in prezent pretul mediu al unui bilet la clasa economic este de 350-400 de euro, acesta se va majora, in unele cazuri, cu 100 de euro. Ea a mai explicat ca reducerea comisionului nu este insotita si de scaderea pretului biletului la cursele Tarom, iar agentiile de turism vor fi nevoite sa adauge taxe, cum ar fi comisionul de rezervare, pentru a-si acoperi cheltuielile. Pe de alta parte, comunicatul Tarom mentioneaza ca propunerea companiei aeriene de a aplica o taxa de rezervare in valoare de 20 de euro pe bilet a fost respinsa in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii ANAT, acestia solicitand insistent ca aceasta taxa sa aiba un nivel de minimum 35 de euro pe bilet. (M.C.)