De ceva timp galatenii cumpara piinea mai scumpa cu 10 bani. Astfel, piinea intermediara se vinde acum cu 50 de bani si franzela cu 70 de bani. La acelasi pret putem cumpara piinea neagra, cea fara sare, dar si pe cea dietetica.

Administratorul unic al firmei Galmopan SA, Doru Resmerita, ne-a spus ca ultima majorare a pretului piinii este o urmare a cresterii pretului la materiile prime, dar si a celui la gaze, cu mult mai mare decit cel din Uniunea Europeana. Aceeasi sursa sustine ca, in ciuda faptului ca anul agricol 2006-2007 a fost unul bogat in ceea ce priveste recolta de griu, Romania se confrunta cu o criza profunda tocmai la acest capitol.

“Ca urmare a exportului masiv de griu s-a iscat pe piata o criza care a dus la majorarea pretului la materia prima. In aceste conditii s-a ajuns la un pret de 60-70 de bani la franzela alba. In alte zone ale tarii, la acelasi produs, pretul este de 80, chiar 90 de lei, ceea ce ne face sa afirmam ca in zona Galatiului pretul este unul acceptabil”, a punctat Doru Resmerita. Administratorul unic al Galmopan SA este de parere ca toata aceasta situatie este cauzata de exportul masiv de griu care s-a facut cu acordul Guvernului, precum si de faptul ca Executivul nu s-a folosit de mecanismul pietii, adica sa cumpere griu de la tarani pentru ca ulterior sa-l scoata la vinzare, tocmai in astfel de situatii.