Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a anuntat ieri ca tarifele la gazele naturale nu se vor majora de la 1 octombrie. Mai mult, preturile vor ramane nemodificate pana la finele acestui an, potrivit Mediafax. ANRGN a motivat ca masura de a nu scumpi gazele se datoreaza evolutiei favorabile a cursului de schimb si scaderii costurilor medii pentru transportul gazelor prin sistemul national de transport. A fost compensata astfel cresterea pretului gazelor din import din trimes-trul patru, sustin reprezentantii Autoritatii.
In ceea ce priveste gazele din productia interna, ANRGN arata ca pretul se va mentine la nivelul de 330 de lei pe mia de metri cubi si in trimestrul patru. Aceasta fara a afecta insa angajamentele asumate fata de organismele internatonale, ne asigura reprezentantii ANRGN.
Reamintim ca in acest an tarifele la gaze s-au scumpit de trei ori: cu 1,2% la 1 iulie, 3,6% in aprilie si 17% in ianuarie. In functie de societatea furnizoare, clientii casnici vor plati circa 840-850 de lei pentru mia de metri cubi. Astfel, abonatii Distrigaz Sud platesc mai mult decat clientii E.ON Gaz Romania. (M.H.)