Romania poate deveni a saptea sau a opta putere economica a Europei pana in 2014 daca tendintele economice actuale se mentin, a afirmat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu, aratand ca este necesar ca statutul de tara modesta si complexata, dupa 1989, sa fie inlocuit de ambitie si emancipare.
Premierul a apreciat ca Romania a avut o imagine de tara modesta si complexata imediat dupa caderea regimului comunist si a cerut diplomatilor romani sa se implice in schimbarea acestei imagini, prin promovarea unei "alte fete", de stat ambitios si emancipat, si sustinerea companiilor romanesti.
"Daca actualele tendinte economice se mentin, Romania poate deveni, la orizontul anului 2014, a saptea sau a opta putere economica a Europei. Trebuie pus un accent major pe expansiunea economica in strainatate", a spus marti Tariceanu, la reuniunea anuala a diplomatiei romane.
Tariceanu a afirmat de mai multe ori in ultimul an ca are ambitia sa transforme Romania in a saptea putere economica a Europei, corespunzator numarului de locuitori si suprafetei sale in regiune.