A trecut o luna de cand Gheorghe Voicu este redactor-sef peste toate editiile Observator. Gheorghe Voicu are o buna experienta in zona de presa tabloida, care e simetrica cu infotainmentul din jurnalele televiziunilor comerciale.
Gheorghe Voicu, redactor sef la "Evenimentul zilei" in epoca de glorie Cristoiu a devenit redactor-sef la "Observator"/Antena 1. Ca urmare a intelegerii, o legatura cu "Antenele" are si Iliuta Naghi, patronul de la "7 plus". Gica Voicu se ocupa doar de Observatoarele de la Antena 1, iar Aura Titiriga continua sa gireze stirile de la Antena 3. Miscarea a fost pusa de comentatori in legatura cu doi consultanti britanici (unul cu background de ITV) care au fost adusi ca sa relanseze Observatorul.
Voicu a declarat ca nu a avut un motiv anume pentru plecarea de la "7 Plus" : "Am primit o oferta din partea trustului Intact si am acceptat", a precizat el.
Voicu a mai spus ca nu are stabilite, prin contract, obiective de audienta, dar ca isi doreste sa faca performanta.
"Nu stiu cum va arata Observatorul. Sa vad cum stau lucrurile si apoi voi hotari ce voi schimba", a mai declarat jurnalistul.
Referitor la zvonurile legate de o eventuala inchidere a ziarului "7 Plus", Voicu a spus ca sunt simple speculatii si ca acest lucru nu se va intampla.
Circula zvonul ca trustul familiei Voiculescu va cumpara si "7 Plus", unul dintre cele mai citite tabloide din Romania.
Achizitia s-ar justifica prin competitia cu trustul "Adevarul", care domina ferm piata presei scrise din Romania.