Activele Frigorifer Craiova, precum si abatoarele de la Mofleni si Podari sunt din nou scoase la vanzare de Fisc, la preturi de chilipir. Potentialii clienti sunt atentionati ca bunurile se afla in litigiu.

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj scoate la licitatie pe 6 decembrie cele mai interesante active detinute de Carnexpod SA Podari: abatoarele Mofleni si Podari, precum si complexul Frigorifer Craiova. Cel mai valoros activ este Frigorifer, care detine teren intravilan de 21.000 mp si un pret de pornire a licitatiei de 4,3 milioane de lei. Urmeaza abatorul de la Podari - 68.000 mp la pretul de pornire de 2,3 milioane de lei si abatorul de la Mofleni, cu teren intravilan de 22.000 mp, al carui pret de pornire este de 693.000 de lei. Pana aici, de notat ar fi preturile de chilipir pe care Fiscul le cere pentru aceste active, unele in locatii excelente. Toate preturile au reduceri de 50% fata de valoarea de evaluare, nu pentru ca se apropie luna cadourilor, ci pentru ca la precedentele licitatii activele nu au putut fi valorificate. Partea interesanta urmeaza abia acum: toate activele sunt in litigiu, ele fiind revendicate atat de Banca Internationala a Religiilor (BIR) SA Bucuresti, cat si de BDJ SA Craiova. Ce au in comun revendicatorii? Pe Dinel Staicu, presedintele SIF Oltenia. Printr-o schema ingenioasa de procese in justitie, Dinel a reusit sa jongleze cu bunurile ca ele sa nu poata fi executate de creditori. Spre exemplu, Dinel se afla atat in spatele Carnexpod Podari, cat si al BDJ SA Craiova, cele doua societati care revendica activele. Asadar, cand Fiscul vrea sa execute Carnexpod - pentru datoriile catre bugetul de stat - BDJ suspenda executarea pe motiv ca bunurile ii apartin. Cand executorii BIR vor sa execute BDJ, procedura este suspendata de Carnexpod. Si tot asa. Interesanta este tactica Fiscului doljean, care incearca de cinci ani sa execute aceste bunuri. Evident, fara succes. In anunturile de licitatie date publicitatii de DGFP Dolj se spune ca bunurile sunt inchiriate si se afla in litigiu.
In asemenea conditii, ce iti vinde Fiscul? "De aceea am si mentionat ca bunurile se afla in litigiu. Cel care cumpara isi asuma riscul ca firma ale carei bunuri le executam sa piarda proprietatea asupra lor", a spus Eugen Calinoiu, directorul general al DGFP Dolj. Mai mult, Calinoiu a explicat pentru interesati ca "atata timp cat executarea nu este suspendata de justitie, ea merge inainte".