Fermierii care vor sa achizitioneze animale de rasa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, impuse de Guvern. Printre altele, ei trebuie sa dovedeasca ca au studii in domeniul cresterii animalelor, potrivit NewsIn. Asadar, fermierii care solicita acest sprijin financiar trebuie sa dovedeasca ca au parcurs sau parcurg o forma de pregatire profesionala in domeniul cresterii animalelor, se prevede intr-o hotarare de guvern, intrata in vigoare saptamana trecuta.
In plus, beneficiarii acestor ajutoare trebuie sa prezinte un angajament scris prin care se obliga sa tina animalele cumparate o perioada de cinci ani, sa incheie un contract de asigurare a animalelor. Cei care cumpara juninci mai au de indeplinit si alte conditii, cum ar fi incheierea unui contract sau a unui precontract de vanzare a laptelui la un procesator, precum si prezentarea unui angajament scris prin care se obliga sa inscrie animalele in controlul oficial al productiei de lapte.
Numai daca toate aceste conditii sunt indeplinite, crescatorii de animale pot primi subventiile promise de catre Guvern. In cazul achizitiei de juninci de rasa, fermierii primesc ajutoare cuprinse intre 2.000 si 1.400 de lei, pentru achizitionarea de berbeci si tapi vor primi 1.000 de lei pentru fiecare animal, iar pentru caprine, vor primi nu mai mult de 500 de lei pe cap de animal.
Cererile pentru aceste subventii trebuie depuse pana la 5 decembrie 2006, iar banii vor fi primiti pana la 31 decembrie 2006. (S.N.)