Primaria Craiova are de recuperat, pe ultima suta de metri a lansarii proiectelor din Planul Integrat de Dezvoltare, doua bucati din strazile pentru modernizarea carora a solicitat finantare prin Programul Operational Regional. Bulevardul Raului este pe o portiune de circa un kilometru in raza administrativ-teritoriala a comunei Podari. Cazul parea rezolvat la inceputul anului, primarul din Podari, Constantin Gheorghita, aratandu-se dispus la un moment dat sa incheie un protocol cu Primaria Craiova, in baza caruia municipalitatea din Banie sa poata demara procedurile pentru intabularea strazii. Numai ca Gheorghita pare sa se fi razgandit peste vara, solicitand la schimb terenuri. Potrivit directorului Zonei Metropolitane Craiova, Laurentiu Diaconu, proiectul de modernizare a bulevardului Raului poate fi depus numai pentru portiunea pentru care Primaria Craiova face dovada dreptului de proprietate.
"Proiectul nu se va pierde, demersurile isi vor urma cursul firesc, iar reabilitarea tronsonului dinspre Podari se va face pe o cerere separata, la momentul la care va fi transata situatia acestei portiuni de strada", a spus Diaconu.
Primaria Craiova nu poate ceda terenuri si a solicitat medierea Prefecturii Dolj. Primarul din Podari nu a raspuns la telefon. Alt caz delicat se inregistreaza pe strada Bariera Valcii, pe care Primaria Craiova vrea sa o largeasca la trei benzi de mers. Aici, cadastrul pentru terenul apartinand Statiunii de cercetare Simnic musca din strada. In acest caz, reprezentantii Primariei Craiova spun ca este doar o eroare, care se va rezolva.
"Am discutat cu toti factorii implicati, cadastrul va fi modificat, nu vor fi probleme", a spus arhitectul-sef al Craiovei, Mircea Diaconescu.