Peste 100 de strazi si trotuare din municipiul Drobeta Turnu Severin vor intra in curand in reabilitare, dupa ce un proiect initiat de primarul Constantin Gherghe a fost aprobat si va primi de la Uniunea Europeana 24.549.716,59 euro.
Edilul din Severin a lucrat la acest proiect un an si abia acum a primit un raspuns favorabil de la UE. Prin demararea lucrarilor se va reusi asfaltarea a 118 strazi si trotuare fara cheltuiala de la bugetul local, insa dupa ce vor incepe lucrarile, se vor crea si noi locuri de munca in Severin.
"In zece zile avem obligatia sa depunem proiectul tehnic, iar in maximum o luna si jumatate urmeaza semnarea contractului de finantare. Dupa adjudecarea licitatiei, sper ca aproximativ 1.500 de oameni, timp de cel putin trei ani, cat estimam ca dureaza lucrarile, isi vor gasi un loc de munca. Se va lucra sistematic, in asa fel incat sa nu paralizam traficul prin municipiu si incercam, pe cat posibil, sa nu cream neplaceri cetatenilor, dar mai ales conducatorilor auto. Sunt convins ca, in final, cu totii vom aprecia utilitatea, dar si necesitatea acestor lucrari care se fac cu bani europeni, nerambursabili", a declarat primarul Severinului, Constantin Gherghe.
Acesta a spus ca din bugetul local s-a asigurat doar 2% din suma necesara lucrarilor.