Inpolitics informeaza: Partidul OTV - cacealmaua se inscrie perfect in grafic
Scriam anul trecut, in septembrie, ca "marele partid" al lui Dan Diaconescu nu e decat o cacealma bine intretinuta de anumite forte, si estimam ca in evolutia formatiunii vor interveni tergiversari masive si victimazari pe masura ale creatorilor sai. Ceea ce s-a intimplat vineri nu face decit sa confirme spectaculos teoria Inpolitics, iar cacealmaua se mentine in grafic.
Cum se stie deja, Curtea de Apel a decis, vineri, definitiv si irevocabil, sa respinga intrarea in legalitate a Partidului Poporului. Surpriza? Doar pentru neaveniti. Anul trecut, in toamna, scriam textual: "Mult trimbitata constructie politica a salvatorului neamului, Dan Diaconescu, pare sa fie conceputa in mod abil, din start, drept o victima perpetua, ceea ce va distrage, mult timp, atentia electoratului si va crea o perdea de fum extrem de utila in anul pre-electoral (care ar putea fi chiar electoral) 2011".
Pronosticam atunci si ca DD va avea probleme cu anumite contestatii la tribunal si, posibil, cu semnaturile strinse si ca asta va impinge mult in timp lansarea la apa a partidului: "Una peste alta, PP ar putea intra in legalitate deplina abia anul viitor prin toamna, iar fara o decizie definitiva a justitiei, Diaconescu nu prea poate derula anumite activitati precum obtinerea de sedii ori atragerea de sponsorizari oficiale. Poate, in schimb, sa se lamenteze public o lunga perioada de timp pe tema "talpilor" care se pun formatiunii sale de catre fortele politice dusmanoase. Adica exact lucrul pe care Diaconescu il face cel mai bine".
Cum se vede, exact asta se intimpla acum. Dupa decizia de vineri, Diaconescu se sparge in declaratii sforaitoare despre cum va activa partidul sau in ilegalitate, victima a interventiilor unor oameni ai puterii: ""Vom lupta in ilegalitate, probabil vom functiona pe varianta independenta. Niciun partid politic romanesc nu a fost desfiintat pana acum". In alta varianta, el anunta ca luni infiinteaza un alt partid. "Este o hotarare fara precedent pentru istoria Romaniei. Este pentru prima oara, de la Revolutie incoace, cand se respinge infiintarea unui partid politic(...) Se doreste interzicerea candidaturii mele. Nu avem o motivare si nici nu ma astept sa apara mai devreme de 2012. E dreptul lor ca motivarile sa apara foarte tarziu. Este clar ca actuala clasa politica nu ne doreste. Ma astept ca dupa incercarea de infiintare a unui nou partid din partea noastra, speram sa facem acest demers chiar luni dimineata, ma astept ca alegerile sa fie contramandate", a spus Diaconescu, la Realitatea TV.
Pe undeva, DD are dreptate: e prima oara cind un partid e barat in justitie, nici macar partidul comunist nu a patit asta, iar scenariul e perfect pentru a relansa gruparea OTV in sondaje. Probabil undeva, in anumite, cercuri, se observase o stagnare, in ultima perioada, si era nevoie de "combusibil" proaspat.
Asa cum am mai spus, Partidul Poporului nu are resursele necesare unei functionari firesti, fiind mai degraba o gluma mediatica. Daca ar intra in legalitate si ar fi nevoit, bunaoara, sa organizeze un congres, s-ar observa imediat ca nu umple nici o sala de clasa. Actualul statut, de "pafarist", il scuteste de aceasta durere de cap.
Asa ca trebuie luate masuri pentru ca el sa ramina in stadiul de eterna speranta. Numai astfel, rolul politic pe care l-ar juca Diaconescu poate fi luat cit de cit in serios, numai asa in sondaje pot fi mentinute anumite procente "captive", pentru a nu se scurge catre alte partide. Ceea ce e, de fapt, si rolul principal al PP.
Gratie noii lovituri, Diaconescu revine in prim plan si se poate infatisa publicului, pe mai departe, drept o victima de calibru. Metoda victimizarii e excelenta, daca e sa ne amintim ca Oprescu datoreaza alegerea la primarie celebrului incident cu semnaturile contestate, care au fost la un pas sa ii aduca eliminarea din cursa.
Dupa decizia de vineri a instantei, nasterea noului partid va fi impinsa cel putin pina in toamna, daca nu spre debutul lui 2012, pentru ca DD va trebui sa aleaga si sa popularizeze alt nume, sa stranga noi semnaturi, sa obtina noi termene pentru legalizarea de catre tribunal si sa se confrunte cu noi contestatii. Timp in care va urca, mai mult ca sigur, inca 4-5 procente in sondaje.