Administratia publica din statiunile turistice de interes local va fi obligata sa dubleze numarul minim al locurilor de cazare si sa amenajeze sali de fitness, locuri de promenada si spatii comerciale. Aceste conditii sunt obligatorii pentru ca localitatea sa-si pastreze statutul de statiune turistica si trebuie indeplinite in cel mult un an de la intrarea in vigoare a unei hotarari de Guvern, care va fi discutata in perioada urmatoare, potrivit Mediafax. Autoritatile locale vor fi obligate sa suplimenteze capacitatea de cazare de la 300 la 500 de locuri in statiunile de interes national si de la 50 la 100 de locuri in statiunile de interes local.
De asemenea, in statiunile de interes national vor trebui amenajate minimum cinci terenuri sportive, fata de trei cate sunt in prezent, iar in statiunile de interes local va trebui sa existe cel putin doua astfel de terenuri.
Mai trebuie spus ca numarul minim al terenurilor de joaca pentru copii va fi suplimentat de la doua la cinci locuri, in cazul statiunilor de interes national, si de la unul la doua terenuri de joaca, in cele de interes local.
O alta conditie care trebuie indeplinita se refera la dotarea statiunilor cu centre de informare si promovare turistica, aflate in legatura online cu unitatile de cazare.
Pe lista statiunilor de interes national au fost incluse Poiana Brasov, Azuga, Baile Govora, Gura Humorului, Pucioasa, Slanic, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc. In cazul statiunilor de interes local, au fost inscrise, printre altele, localitatile Albac si Arieseni, Bran si Moeciu, Cheia si Valenii de Munte. (S.M.)