DeCeNews: Mazare face un Miami din Mamaia: blocuri de 20 de etaje, mall, canale

Statiunea Mamaia se va transforma intr-un oras-statiune al distractiilor, potrivit noului PUZ elaborat de Kalinia Proiect.
Conform temei de proiectare, obiectivele generale ale noului plan al statiunii cuprind variante de petrecere a timpului liber, printre care un port de ambarcatiuni si sporturi nautice, atractii culturale, parcuri tematice, distractii de noapte, mall-uri, heliport sau baze de agrement. Totodata, Primaria Constanta intentioneaza asigurarea unei populatii permanente in statiune, prin construirea de locuinte secundare de pana la 22 de etaje, potrivit Urban Constanta.
In PUZ se mentioneaza si crearea unui nou centru al statiunii in zona Cazino Mamaia, construirea de noi hoteluri de 4 si 5 stele, crearea unor complexe turistice, dai si amenajarea de locuri de parcare.

De la facilitati balneare, la sporturi nautice

Principalele proiecte vizeaza promenada turistica din Mamaia, realizarea unei instalatii de agrement nautic pe lacul Siutghiol, construirea de pasarele si pontoane, de insule artificiale. Reabilitarea complexului de cladiri Cazino-Mamaia intra in schema de dezvoltare a statiunii.
Alte propuneri proiectelor deja enumerate sunt: oferirea de facilitati balneare si de wellness, port de ambarcatiuni si sporturi nautice, calarie si alte sporturi, dar si amenajarea de parcuri tematice de amuzament.