Aproximativ 1.700 de proprietari de bovine vor primi subventia de 350 lei/cap de animal. Urmatoarele dosare vor intra la plata începând cu 27 octombrie.Din cele peste 3.000 de solicitari depuse pentru obtinerea subventiei pentru bovine, peste 57% au intrat deja la plata. "Cele 1.794 de cereri corespund la 8.163 de animale", a declarat Cocosila Veronica, sefa Serviciului examinari cereri din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj. Potrivit acesteia, restul de cereri, de pâna la 3.137 (aproximativ 18.000 de crotalii), nu au intrat înca la plata din pricina unor nereguli înregistrate la actele depuse (neconcordante de CNP sau crotalii; depunerea solicitarilor de sotia/fiul proprietarului în absenta documentelor justificative care sa ateste gradul I de rudenie etc.). "Asta nu înseamna însa ca solicitarile respective sunt excluse de la plata", a precizat Cocosila, care a explicat ca proprietarii respectivi au primit notificari pentru a-si rectifica situatia. Pe masura ce-si vor rezolva problemele, acestia vor putea sa-si primeasca 350 lei/cap de animal începând cu 27 octombrie sau cu 5 noiembrie.  
Ovinele si caprinele vor intra la plata dupa 22 octombrie În ceea ce priveste subventia de 25 lei/cap de animal pentru ovine si caprine, primele dosare vor intra la plata începând cu 22 octombrie. "Doljenii au depus 1.134 de cereri ce corespund pentru 126.961 de crotalii (din care 65% ovine, iar restul, caprine)", a spus Cocosila Veronica. Dintre acestea, pâna în prezent au fost aprobate 37 de cereri pentru aproximativ 1.900 de ovine si 1.000 de caprine. Solicitarile care nu vor intra la plata la sfârsitul lunii octombrie vor putea sa-si primeasca banii dupa 10 sau 20 noiembrie. 
Primele ar putea fi suplimentate Potrivit HG nr. 1.230/2008, primele pe exploatatie (în functie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul Exploatatiilor la 31 ianuarie 2008) si cele pe cap de animal (pentru ovine/caprine care au împlinit vârsta de un an pâna la 31 martie 2008) se acorda în doua transe.
"Cuantumul celei de-a doua transe se stabileste dupa publicarea ratei de schimb valutar pentru anul 2008 de catre Banca Centrala Europeana si dupa transmiterea de catre APIA a listei cu efectivele de bovine, ovine si caprine eligibile, în limita plafonului maxim garantat României pentru platile nationale directe", se arata în HG nr. 1.230/2008. Altfel spus, dupa ce toti beneficiarii eligibili vor fi primit, dupa caz, primele pentru bovine, ovine sau caprine, în functie de banii disponibili, acest ajutor ar putea fi suplimentat.