Intreprinzatorii se pot inscrie, incepand de ieri, in programul pentru sprijinirea transferului afacerilor de unde pot optine finantari nerambursabile, bugetul total pus la bataie fiind de 200.000 de lei. Prin acest program se sustin integral cheltuielile efectuate de societati/persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent, pentru plata taxelor pentru operatiunile de inscriere a modificarilor efectuate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, pentru inregistrarea transferului intreprinderii mici sau mijlocii, precum si tarifele pentru serviciile de asistenta prestate de oficiile registrului comertului pentru modificarile necesare punerii in aplicare a transferului intreprinderii.

De asemenea vor fi sustinute taxele pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a incheierii de modificare ca rezultat al transferului intreprinderii, taxele de timbru pentru activitatea notariala, precum si taxele de timbru pentru cedarea cu titlu gratuit a intreprinderii, fondului de comert, in scopul asigurarii transferului intreprinderii mici sau mijlocii.

Totodata se vor acorda finantari nerambursabile si pentru taxele de inregistrare catre primarii a modificarilor autorizatiei emise pentru desfasurarea de activitati economice in mod independent. Detalii despre acest program vor putea fi citite in editia de marti a ziarului nostru.