Boerro Group, firma controlata de Boerica, a intrat în procedura de insolventa. Pe lista primariei se afla si Asociatia FPP Oltenia, o entitate banuita ca ar fi rulat pe piata de capital creditele luate de la BIR de firmele controlate de Dinel Staicu.  Mai multe societati craiovene care ruleaza averi de zeci de milioane de euro, controlate de oameni de afaceri controversati, ar putea ajunge în procedura de faliment din cauza unor datorii infime. Procesul a fost initiat de Primaria Craiova, în contul unor restante la plata impozitelor si taxelor locale. Faptul ca patronii nu ridica un deget pentru achitarea restantelor ar putea fi un indiciu ca se doreste lichidarea acestor firme cu un trecut controversat. Una dintre entitatile împotriva careia primaria craioveana a cerut declansarea procedurii de insolventa este Asociatia FPP Oltenia, despre care se stie ca este controlata din umbra de omul de afaceri Dinel Staicu. Asociatia în cauza ar datora primariei, în contul restantelor la impozitele si taxele locale, putin peste 55.000 de lei. Pentru ca la termenul de judecata din 25 aprilie partile nu au fost prezente, urmatoarea înfatisare va avea loc pe 6 iunie. 
Asociatia-scoala Oficial, FPP Oltenia are ca membri fondatori persoane din anturajul lui Dinel Staicu, prezente în mai multe asociatii si fundatii actionare la firme prin care omul de afaceri craiovean îsi desfasoara ingineriile financiare. Astfel, membrii sunt Manoela Ecaterina Buzata, Constantin Mitrutoiu, Maria Goge si Vlad Rebega. Atât Asociatia FPP Oltenia, cât si Vlad Rebega figureaza printre actionarii Reconversia SA Podari, firma urmarita pentru executare de lichidatorii defunctei BIR, pentru recuperarea unor creante de 14,88 milioane de euro. Sediul social a fost mutat în Bucuresti - sector 5. Entitatea are un scop nepatrimonial cu o denumire pompoasa: "Îmbunatatirea sistemului informational în domeniul valorilor mobiliare si stiintelor economice cu privire la membrii sai prin impulsionarea activitatilor societatilor comerciale, de instruire si pregatire în domeniu pentru o mai buna reprezentare a intereselor membrilor sai". Iata si actiunile desfasurate pentru atingerea scopului propus: organizarea de activitati de instruire si initiere a membrilor sai prin simpozioane în domeniul valorilor mobiliare si economico-financiare; colaborarea si medierea legaturilor cu organismele de profit; efectuarea de tranzactii mobiliare si imobiliare.  
FPP Oltenia, implicata în scandaluri Este posibil ca persoanele implicate sa vrea sa stearga urmele Asociatiei FPP Oltenia, în conditiile în care aceasta entitate este implicata în scandaluri financiare rasunatoare. Într-un raport de control al fiscului doljean, asociatia a fost gasita ca beneficiara a creditelor luate de firmele lui Dinel Staicu de la BIR (prin filiera Rich Bank), în contul carora a calculat impozit pe profit si penalitati în valoare totala de 12,56 milioane de lei (3,48 milioane de euro). Interesant este ca asociatia are mai multi angajati decât firma (cinci persoane). Aceasta a raportat pe 2006 un deficit de peste 613.000 de lei din activitatile economice si cheltuieli cu activitatile nepatrimoniale de 31.000 de lei. La aceeasi adresa de pe strada Brestei nr. 3 functioneaza si "sora" asociatiei, SC FPP Oltenia SA, care are ca actionari o lista de persoane fizice si un singur angajat. Aportul la capitalul social al societatii este de 4,5 milioane de lei (1,25 milioane de euro), iar ca obiect principal de activitate, conform clasificarii CAEN, are "alte tipuri de intermedieri financiare". Pe 2006, firma are un profit net de 2,2 milioane de lei. Dinel Staicu a negat dintotdeauna ca se afla în spatele acestor entitati: "Ce treaba am eu cu FPP? Nu am nici o legatura, acolo sunt asociati sau membri alte persoane".
SC Boerro, la un pas de faliment 
Alta firma aflata pe lista este SC Boerro Group SRL. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), firma are ca actionari societatea Lancaster European Ventures LLC din New York (98%) si pe Florentin Sargarodschi (2%) - unul dintre partenerii de afaceri ai celebrului Genica Boerica, în afacerea rambursarilor ilegale de TVA. În spatele societatii americane, actionara la mai multe firme manevrate de Genica Boerica, s-ar afla tot omul de afaceri oltean. Cum datoriile s-au dovedit certe, instanta a decis deschiderea procedurii de insolventa a firmei. Conform tabelului preliminar al creditorilor, acestia au de recuperat de la Boerro Group aproximativ 390.000 de lei. Mai mult, societatea contesta unele sume, dar nu se încadreaza în termen. Firma controlata de Genica Boerica are toate sansele sa scape de faliment daca plateste acesti bani. "Înca nu stim ce mai are firma în patrimoniu, pentru valorificarea bunurilor si recuperarea creantelor", a precizat Florin Saftoiu, reprezentantul AMT Servicii Insolventa, firma desemnata de instanta ca administrator judiciar provizoriu la Boerro Group.