Dinel Staicu muta din nou in scandalul actiunilor Comcerealis si anuleaza vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinute de SIF Oltenia la Comcerealis, dupa ce actionarul minoritar Mihai Anghel a facut scandal in justitie si presa. Urmeaza mutarea lui Anghel.
SIF Oltenia a anulat miercuri dupa-amiaza procesul-verbal de licitatie si contractul de vanzare-cumparare a pachetului majoritar de 65,3% din actiunile Comcerealis SA Craiova, in urma scandalului dintre Dinel Staicu si Mihai Anghel. Pe 5 noiembrie, compania vanduse la licitatie contra 1,8 milioane de euro actiunile detinute la Comcerealis catre Forest Oil SRL Craiova - o firma controlata din umbra de presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu. Omul de afaceri Mihai Anghel, care detinea in nume propriu 30% din Comcerealis, a atacat in instanta vanzarea actiunilor, pe motiv ca prima oferta trebuia facuta coactionarilor. Dupa ce scandalul a explodat in presa, presedintele Dinel Staicu a facut un pas inapoi strategic si a anulat vanzarea "fara ca Forest Oil sa solicite daune catre SIF Oltenia". SIF a comunicat ca aceasta conventie a fost incheiata "ca urmare a notificarii si opozitiei formulate de domnul Mihai Anghel".
Mingea a fost aruncata in terenul lui Anghel. "Nu am dorit sa se creada ca cine stie ce interese am avut noi acolo si de aceea s-a anulat vanzarea. Partile au fost puse in situatia initiala si vom vedea daca domnul Anghel va face o oferta pentru preluarea actiunilor", a spus Teodor Buzatu, membru in CA al SIF Oltenia.
La randul sau, Mihai Anghel ne-a declarat ca nu stie daca va face sau nu o oferta de preluare a actiunilor. "Nu asta este prioritatea mea actuala. Probabil ca le-a fost frica pentru ca au facut smecherii, de aceea au anulat licitatia", a spus Mihai Anghel.
Comcerealis este o societate care a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 12,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro) si pierderi de circa 490.000 de lei (114.000 de euro). In aceste conditii, pare suspect interesul ridicat al celor doi oameni de afaceri pentru aceasta companie. Interesant este ca prin aceasta poveste Dinel Staicu a trasat deja miscarea de mat la Mihai Anghel, care se vede nevoit sa ofere cel putin 1,8 milioane de euro pe pachetul majoritar de actiuni la Comcerealis pentru ca SIF Oltenia sa aiba justificarea de a vinde.