Bogdan Tiberiu Iacob anunta pe Inpolitics.ro ca a intrat in posesia unei informatii bomba de ultima ora care sustine ca postul Realitatea TV se pregateste sa isi schimbe, curand, proprietarul.
La numai o zi dupa ce mai multe societati au cerut falimentul Realitatii TV pentru datorii restante - al caror cuantum e, totusi, ridicol - a explodat pe piata informatia ca televiziunea lui Vantu ar urma sa fie preluata de un afacerist eminamente obscur, dar care are are calitatea ca este un apropiat al cercurilor de interese pedeliste, in frunte cu Adriean Videanu. Actualul proprietar al postului, Sorin Odiviu Vantu, ar urma sa se ocupe, in viitor, doar de televiziunile pe care intentioneaza sa le lanseze peste granite, in tari precum Moldova, Serbia sau Ungaria. Informatia vanzarii Realitatii intareste zvonurile ca falimentul acesteia ar putea fi unul controlat, scopul fiind, in principal, "curatarea" redactiei de toti angajatii actuali, pentru ca angajarile ulterioare sa ia in calcul numai jurnalisti "agreati" de noua putere. O alta ciudatenie care se inscrie pe aceeasi linie e faptul ca, in timp ce angajatii Realitatii TV nu si-au primit ultimele salarii, cei ai postului de radio Realitatea FM, condus de Robert Turcescu, le-au incasat fara probleme, desi fac parte din acelasi trust. Bogdan Tiberiu Iacob afirma ca acest lucru demonstreaza, in opinia unor oameni din interior, faptul ca, pentru acele parti ale trustului conduse de oameni agreati de PD-L si Basescu, precum e cazul lui Turcescu, deblocarea "conductei" de bani nu reprezinta o problema.

Misterioasa promovare a lui Andrei Gheorghe

Bogdan Tiberiu Iacob crede ca un semnal asemanator il reprezinta, totodata, si numirea fostului angajat al Realitatii TV, Andrei Gheorghe, dat afara de Vantu cu scandal la un moment dat, intr-o functie bine plasata, dar cel putin ciudata, aceea de director de comunicare al unei institutii, ministerul Finantelor, care nu prea are treaba cu transparenta si comunicarea. Asta, mai ales cind, in Romania, ministerele au renuntat de ani buni pina si la traditionalele conferinte saptamanale de presa, de altadata. Promovarea lui Andrei Gheorghe, la scurta vreme dupa ce Basescu i-a acordat un marinimos interviu pentru siteul de presa mai degraba obscur pe care abia il lansase, dovedeste ca noua putere are ginduri mari in ce priveste reasezarea unor organe media, mai ales dupa dusul rece incasat in campanie, cind actualul presedinte a avut aproape toata media impotriva sa.
Daca tot ce ati citit mai sus se va adeveri, inseamna ca Sorin Ovidiu Vantu a facut tot timpul un joc malefic in favoarea lui Traian Basescu si a PD-L.