Acest lucru se poate spune tinind cont de faptul ca Executivul a adoptat recent un act normativ prin care a nominalizat societatile comerciale carora actionarul majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va trebui sa le decida soarta in maxim 6 luni, termenul-limita fiind luna august.

Pe lista firmelor la care statul este actionar majoritar figureaza si SC Menarom Galati, la care AVAS detine un pachet de 50,07% din actiunile societatii. Societatea Menarom a fost privatizata in urma cu doi ani, dar pachetul majoritar de actiuni a revenit statului deoarece actionarul majoritar, o firma olandeza, nu a respectat prevederile contractului de privatizare. Potrivit noului act normativ, pina in luna august AVAS va trebui sa gaseasca un investitor care sa cumpere pachetul majoritar detinut de stat, in caz contrar societatea urmind sa intre in lichidare.

Surse demne de incredere din cadrul firmei galatene ne-au declarat ca exista un investitor interesat sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni, firma in cauza apartinind unui cetatean de nationalitate olandeza care se ocupa cu comercializarea produselor fabricate de societatea Menarom.

Situatia financiar-economica a Menarom se pare ca s-a imbunatatit in ultimele luni, existind comenzi suficiente din partea clientilor. La Menarom lucreaza circa 440 de persoane, iar salariul mediu brut la nivelul societatii este in valoare de 850 de lei. Cu ocazia Sarbatorilor de Pasti salariatii au primit deja o prima in valoare de 150 de lei.

Ramine de vazut daca AVAS va reusi sa privatizeze, pentru a doua oara, firma galateana si daca reprivatizarea se va dovedi benefica pentru aceasta .