Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va beneficia timp de sase luni de o scutire de la plata datoriilor la bugetul de stat. Potrivit directorului Daniel Burlan, Societatea Nationala Lignitului Oltenia se afla printre firmele carora guvernul le va acorda o pasuire de o jumatate de an, in ceea ce priveste achitatea debitelor catre bugetul de stat. Este vorba de societatile comerciale care, din cauza crizei economice, nu isi mai pot achita datoriile. Suma vizata este de 140 de milioane de lei.
"Pentru ca vom avea aceasta pasuire de o jumatate de an, SNLO nu va mai beneficia in perioada urmatoare de o compensare a datoriilor pe care le are la buget cu o subventie de 200 de milioane de lei, in contul creantelor pe care le avem de recuperat de la Regia Autonoma de Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin. Nu am mai primit nici un ban de la aceasta firma si speram sa utilizam fondurile respective pentru a plati din datorii. Toate sumele sunt virate in contul recuperatorului BEST Recuperare Creante, insa, din cele trei rate platite pana acum, la noi nu a ajuns nici un ban. O instanta de judecata a stabilit ca RAAN sa achite lunar catre BEST debitele, in urmatorii sase ani. Rata lunara este de peste 500.000 de lei, iar datoria de aproximativ 30 de milioane de lei. Noi mai asteptam si consideram ca aceasta modalitate de plata este in defavoarea noastra. Avem nevoie de bani si nu stim de unde sa-i luam. Nu stiu ce vom face dupa ce va trece aceasta pasuire", a declarat Daniel Burlan, directorul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.
Aproximativ 8.000 de salariati ai SNLO, dintr-un total de 9.000, sunt in somaj tehnic, productia fiind oprita din cauza crizei economice. Minerii vor reveni la lucru pe 15 iulie.