Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber si Independent, a declarat ca a solicitat conducerii Commet Tecuci demararea negocierilor pentru prevederile din Contractul Colectiv de Munca ce va intra in vigoare incepand cu ianuarie 2009.

Liderul sindicatului din cadrul societatii tecucene ne-a precizat ca la Contractul Colectiv de Munca valabil in prezent a fost adus un act aditional, dar prin care nu au fost prevazute alte majorari salariale decat cele impuse prin cresterea salariului minim pe economie de la inceputul anului 2008, respectiv din octombrie 2008, cand valoarea acestuia a ajuns la 540 de lei.

"Am trimis astazi (n.r. - 29 octombrie) o adresa catre administratia societatii prin care am cerut ca incepand cu luni (n.r. - 3 noiembrie) sa ne intalnim pentru negocierea salariilor pe care le vom primi din ianuarie anul viitor. Practic, vrem sa negociem partea de salarizare, inclusiv indicii de ierarhizare corespunzatori fiecarui post si conditiile de munca, in rest celelalte clauze din actualul Contract Colectiv de Munca vor ramane neschimbate", a declarat Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber si Independent. Domnia sa a precizat ca salariatii Commet Tecuci vor alinierea salariului minim din societate (540 de lei) cu salariul minim pe ramura Constructiilor de Masini (690 de lei), care sa fie inmultit apoi cu indicii de ierarhizare corespunzatori fiecarui post.

"Anul acesta nu am beneficiat de nicio crestere. Noi am solicitat alinierea salariului minim din societate cu salariul minim pe ramura Constructii de Masini, la care Commet este afiliata, inca de la inceputul acestui an, cand a avut o alta runda de negocieri care insa s-a finalizat cu o greva generala care a durat mai bine de doua saptamani si fara niciun leu in plus la salarii. Tot atunci am semnat un act aditional prin care am prelungit pana la 31 decembrie actualul Contract Colectiv de Munca. Prin urmare, inainte cu 60 de zile de a expira trebuie sa incepem negocierile" a explicat Iulian Necula. Cu toate acestea, Iulian Necula a declarat ca asteapta raspuns de la conducerea societatii, insa nu are prea mari sperante ca de data aceasta vor obtine rezultate mai bune, mai ales ca activitatea societatii inca este amenintata din cauza plecarilor masive de muncitori. "Daca la inceputul anului aveam 294 de salariati, acum Commet Tecuci are 240 de salariati. Restul a plecat la societati unde se primeau salarii mai mari si la timp", a mai spus Iulian Necula.

Compania Commet SA Tecuci, patronata de grupul de firme Uzingroup Bucuresti, se ocupa de constructii metalice.