Este necesar sa se ia masuri in vederea imbunatatirii comunicarii privind calitatile produselor agricole pentru a-i ajuta pe fermieri sa refaca legatura cu consumatorii. De asemenea, sistemele de etichetare a calitatii trebuie sa fie mai simplu de utilizat si mai usor de inteles de catre cetateni, iar politica UE trebuie sa fie mai coerenta. Acestea sunt principalele recomandari ale Comunicarii Comisiei Europene referitoare la politica privind calitatea produselor agricole care a fost adoptata in cursul acestei saptamani. Fermierii UE se conformeaza unora dintre cele mai exigente cerinte in materie de productie agricola din lume in ceea ce priveste protectia mediului, bunastarea animalelor si utilizarea pesticidelor si a medicamentelor de uz veterinar. "Sectorul agroalimentar al UE este renumit pentru calitatea superioara a produselor sale, rezultatul multor decenii sau chiar secole de preocupare pentru excelenta", a declarat Mariann Fischer Boel, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. "Fermierii nostri trebuie sa se bazeze pe acest renume pentru a-si mentine competitivitatea. Acestia trebuie sa comunice mai bine cu consumatorii despre calitatile produselor lor. UE este dispusa sa-i ajute in acest efort. Avem o sansa extraordinara de a simplifica si de a face mai coerente diversele sisteme de certificare si de etichetare", a afirmat Boel.