Aproximativ 400 de silvicultori vor putea participa, in perioada 11 iunie-10 octombrie, la cursuri gratuite, cu o durata de zece zile, privind managementul durabil al suprafetelor de padure, proiectul fiind finantat din fonduri UE si de la bugetul Ministerului Agriculturii, se arata intr-un comunicat al ministerului. Cursurile se desfasoara la Predeal, iar beneficiarii pot fi administratorii de paduri private, lucratorii din unitatile de procesare primara a lemnului, intreprinzatorii si proprietarii de padure privata sau terenuri forestiere si personalul din unitatile din domeniu.
In selectarea cursantilor vor avea prioritate potentialii beneficiari ai programului Sapard sau persoane care au accesat deja fonduri prin acest program, precum si cei care au depus proiecte, dar au fost respinsi.
Totodata, Ministerul Agriculturii a anuntat recent ca circa 600 de fermieri vor invata, in perioada mai-octombrie, metode de protejare a mediului si mentinere a peisajului rural in agricultura, prin cursuri gratuite cu o durata de cinci zile, finantate din fonduri UE si de la bugetul Ministerul Agriculturii, prin programul Sapard. (A.S.)