Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, a lansat miercuri o cartela preplatita, Zapp NoPay, prin intermediul careia clientii primesc 0,08 euro pentru fiecare minut de convorbire primit din alte retele nationale sau internationale, fixe sau mobile. Serviciul Zapp NoPay are un pret de 149 lei, inclusiv TVA, si include un telefon si credit de 20 de euro, potrivit operatorului de telefonie. "Cu Zapp NoPay utilizatorul are posibilitati nelimitate de comunicare. Chiar si cu credit zero euro poate sa apeleze si sa dea bip catre orice numar din Romania. In plus, creditul acumulat din apelurile primite poate acoperi costul apelurilor efectuate", a declarat, miercuri directorul general al Telemobil, Chris Bataillard.
Prin intermediul Zapp NoPay, clientul poate transfera credit catre alt utilizator al acestui serviciu. De asemenea, utilizatorul unei cartele preplatite poate da bip catre orice retea daca ramane fara credit sau a fost depasita perioada de 360 de zile de valabilitate a acestuia. In plus, clientul beneficiaza de o perioada de gratie de 300 de zile dupa terminarea perioadei active a cartelei.
Pentru apelurile efectuate catre un alt utilizator, clientul Zapp NoPay va plati 0,16 euro/minut, iar in retea costul unei convorbiri va fi de 0,08 euro/minut.
Mesajele scrise transmise catre alte retele de telefonie mobila vor fi taxate cu 0,04 euro/minut. Pentru un SMS primit, clientul Zapp NoPay va avea avea posibilitatea sa transmita un mesaj scris catre orice retea mobila nationala.
Telemobil opereaza reteaua de telefonie Zapp Mobile din anul 2001, bazata pe tehnologia CDMA in banda de frecventa de 450 MHz. Compania este detinuta de Inquam Romania, societate inregistrata in Insulele Virgine Britanice, care detine peste 99,99% din titlurile operatorului roman. Inquam Romania este controlata de grupul Saudi Oger. Grupul Saudi Oger este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom, prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.
Telemobil avea 500.000 de clienti in iulie 2007, conform reprezentantilor companiei. In 2007, compania a consemnat o cifra de afaceri de 298,98 milioane de lei, cu 14,25% mai putin fata de anul anterior, si a trecut pe pierderi, care au insumat 31 milioane de lei, dupa ce in 2006 profitul net s-a situat la 49,5 milioane de lei.