Constructorul auto german Daimler va intrerupe activitatea la doua fabrici din Germania, timp de patru saptamani, in decembrie-ianuarie, dubland astfel scaderea obitnuita a capacitatii pe timpul sarbatorilor de iarna, dupa declinul puternic al cererii. Cele doua fabrici, care produc automobile Mercedes-Benz din clasele C, E si S, motoare si transmisii, vor fi oprite in perioadele 12 decembrie - 12 ianuarie, respectiv 15 decembrie - 12 ianuarie, potrivit reprezentantilor fabricilor si ai consiliului de lucru al companiei.
Duminica, presa locala a publicat informatii conform carora Daimler va acorda un concediu de cinci saptamani celor 36.000 de salariati de la una din aceste fabrici, fata de perioada normala de 2-3 saptamani in timpul sezonului sarbatorilor de iarna.
Actiunile Daimler, care au cazut deja cu doua treimi fata de valoarea de la inceputul anului, s-au depreciat luni, in urma informatiilor aparute in presa cu privire la cele doua uzine, cu 12,1%.
Divizia europeana a General Motors, Opel, constructorul german BMW si companiile Seat si Skoda din cadrul Volkswagen au anuntat ca vor reduce productia din cauza scaderii cererii.