Angajatii care lucrau la firme ce utilizeaza case de marcat trebuia sa declare la venirea la lucru si la plecare câti bani au în buzunar si sa completeze un registru special obligatoriu. Aceasta prevedere legala a fost abrogata recent.Din septembrie 2007 si pâna la mijlocul lunii trecute, patronii firmelor din sfera comertului si a serviciilor puteau sti în orice moment câti banuti au în geanta vânzatoarea si restul angajatilor. Ba chiar si administratorul societatii era obligat sa declare cu câti bani a plecat de acasa. La încheierea programului de lucru, angajatii erau din nou umiliti de angajator. Ei trebuia iarasi sa spuna ce bani mai au în portmoneu, la plecarea de la serviciu. În felul acesta, seful unui astfel de angajat putea sti în fiecare clipa ce bani au la ei angajatii si cât au cheltuit într-o zi. Societatea era obligata chiar sa tina un registru special în care sa consemneze banii fiecarui angajat si/sau ai administratorului. Curios este si faptul ca nimeni nu avea obligatia sa-si controleze salariatii în buzunare sau în portmoneu sa vada daca este adevarat ca au sau nu banii respectivi. Scopul pentru care s-a introdus în urma cu un an si ceva prevederea legislativa de a evidentia cash-ul angajatilor a fost acela de a nu-i tenta pe angajati sa „apeleze“ la casa de marcat a firmei, atunci când aveau nevoie de „lichiditati“. Adica sa nu plece acasa cu mai mult decât au venit.  
Amenda era de 40.000 de lei Prevederea cu declararea numerarului angajatilor la serviciu, în registrul special, era prevazuta de OUG nr. 28/1999, republicata în 2005 si modificata în 2007. Culmea legislatiei românesti a fost îndeplinita la capitolul sactiuni. Daca angajatii nu treceau sumele de bani în registrul special, atunci societatea care utiliza casa de marcat primea o amenda grasa din partea Fiscului sau a Garzii Financiare. „Amenda pentru necompletarea registrului special care devenise obligatoriu era cuprinsa între 8.000 si 40.000 de lei“, afirma un oficial din conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj. Pe la firmele noastre, inspectorii nu gaseau registrul special completat la zi cu „finantele“ angajatilor. 
Evidenta banilor - abrogata 
Legiuitorul probabil ca si-a dat seama ca nu se aplica asa ceva si a abrogat prevederea legala respectiva în urma cu doua saptamâni. La mijlocul lunii noiembrie, a fost publicata în MO „Legea privind modificarea OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale“. Legea spune ca exact articolul referitor la evidenta banilor salariatilor (art. 4, alin. 6) din OUG nr. 28/1999, reactualizata prin OUG nr. 47/2007, se abroga. Prezentam în cele ce urmeaza textul din OUG care obliga patronii sa evidentieze banii cu care vin angajatii la serviciu, la art. 4, alin. 6), litera e): „sa înregistreze banii personali detinuti de angajati si/sau de administratorul unitatii într-un registru special (...)“.