Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, “saluta sindicatul de la Rafo Onesti pentru pozitia pe care a adoptat-o, aceea de a cere managementului societatii sa plateasca datoriile fiscale, respectiv cele acumulate de la inceperea, anul trecut, a procedurii de reorganizare“. Mai mult decat atat, Bodu lauda aceasta cerere a sindicalistilor spunand ca este “o modificare istorica de atitudine“.
Pe de alta parte insa, dupa cum reiese din comunicatul ANAF, seful Agentiei este destul de putin ingrijorat de ceea ce se intampla in fapt cu muncitorii de la Rafo Onesti. Reamintim ca sindicalistii de la Rafo au declansat o ampla actiune de protest imediat dupa ce rafinaria a fost inchisa (la 19 aprilie a.c.) din cauza blocajului financiar in care se afla.
Trebuie spus ca in prezent la ANAF exista trei oferte de cumparare a actiunilor statului rezultate in urma conversiei creantelor in actiuni. Potrivit reprezentantilor Agentiei, pana acum si-au exprimat intentia de cumparare compania Alfa Oil si Agentia de Stat a Rezervelor Federale din Federatia Rusa, dar si Balkan Petroleum.