Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat ca marirea bazei de impozitare este o necesitate, asta in conditiile in care romanii platesc deja cele mai multe taxe si impozite din Uniunea Europeana.
Romania are nevoie de mai multi platitori de impozite, a precizat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, dupa ce seful statului a sugerat ca este necesara largirea bazei de impozitare.
"Marirea bazei de impozitare este o necesitate. Vom analiza posibilitatea, in functie de suportabilitatea pentru cetatean", a declarat Vladescu.
O astfel de masura ar fi necesara pentru a aduna mai multi bani la buget, in conditiile in care veniturile in primele doua luni au scazut cu trei procente, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu aproape sase la suta.
Propunerea largirii bazei de impozitare se afla in proiectul legii pensiilor, care se afla in dezbaterea Parlamentului. In acest document, se specifica faptul ca cei care nu au carte de munca si lucreaza in baza unor contracte de colaborare ar putea fi nevoiti sa plateasca CAS-urile.