Afirmatia apartine presedintelui Camerei Nationale a Taximetristilor, filiala Galati, Stefan Gherasim, care acuza autoritatile ca nu fac nimic pentru a stopa evaziunea fiscala din transportul local. In ultima perioada nu s-au mai efectuat aproape deloc controale in trafic, fapt ce a condus la o crestere a fenomenului de piraterie.

Cel mai bine se vede acest lucru la Tecuci, unde, dupa un scurt ragaz oferit piratilor de autoritati, acestia si-au extins "afacerile", impingindu-i la limita falimentului pe transportatorii autorizati.

Conform spuselor lui Stefan Gherasim, in orasul nostru circula, pe linga cele 850 de taxiuri autorizate, alte 100 de taxiuri la negru, in buna parte acestea apartinind operatorilor de transport. In acest fel se apreciaza ca statul ar fi fost prejudiciat doar in ultimul an cu aproape 1,8 milioane de lei.

"Au preferat sa inregistreze veniturile pe operatori, si nu pe proprietar, asa cum cere legea, pentru ca prefera sa lucreze doar cu citiva operatori, si nu cu citeva sute de persoane. S-au facut declaratii de venit neadevarate sau au fost montate case de marcat nefiscalizate pe taxiuri", a declarat presedintele CNT Galati.

Legea prevede in prezent amenzi de la 1.000 pina la 5.000 de lei pentru angajatii institutiilor cu atributii in domeniul transportului care nu-si indeplinesc atributiile de serviciu. Cine le aplica insa?