Primarul Dumitru Nicolae a prezentat ieri un mini-raport referitor la cladirile cu bulina rosie care pun in pericol vietile galatenilor. Conform datelor prezentate de acesta in oras sint inregistrate 54 de cladiri cu bulina rosie care trebuie demolate.

"Dintre acestea trei cladiri, de pe strazile Domneasca nr. 24, Cuza nr. 43 si Balcescu nr. 5, sint nelocuite. In aceeasi situatie se afla 10 locuinte si spatii cu alta destinatie si 41 de locuinte in care locuiesc chiriasi si proprietari. Nu s-a demolat nici o astfel de cladire", a spus Dumitru Nicolae.

De asemenea 19 cladiri cu bulina rosie au nevoie de lucrari de consolidare. Dintre acestea doar la noua nu se impune evacuarea locatarilor pentru realizarea lucrarilor. "Trei cladiri se afla in curs de consolidare, iar pentru sapte imobile nu s-a stabilit inca ce solutie trebuie aplicata. Trebuie spus ca avem multe probleme cu cetatenii care refuza sa contribuie financiar la lucrarile de consolidare", a mai spus edilul sef.

Dumitru Nicolae a precizat si ca pentru blocurile multietajate incadrate in clasa 1 de risc seismic lucrarile de consolidare se vor realiza cu bani de la Guvern, urmind ca cei care au venituri peste o anumita limita stabilita de legiuitor sa plateasca lucrarile in 25 de ani.